top of page
The humantra webpage background image

Entegre Pazarlama İletişimi nedir ve ne değildir?

Organizasyonların kendi markalarını hedef kitleleri arasında iyi bir şekilde tanıtmak, sadece rakipleri geride bırakmakla kalmayıp aynı zamanda uzun vadede de hayatta kalmasını sağlama stratejilerinden birisidir. Marka tanıtımı, ürün ve hizmetlerin bilinirliğini arttırır ve sonunda satışlarını arttırır, yüksek kârlar ve kurum için gelir sağlar.

Bütünleşik pazarlama iletişimi, hedef müşterileri arasında belirli bir ürünü veya hizmeti tanıtmak için marka tanıtım yöntemlerinin bütünleştirilmesini ifade eder. Bütünleşik pazarlama iletişiminde, pazarlama iletişiminin tüm yönleri artan satış ve maksimum maliyet etkinliği için birlikte çalışır. Entegre Pazarlama İletişimi'nin çeşitli bileşenlerinden geçelim:


  • Organizasyon: İsminden de anlaşılacağı gibi, kuruluş aşaması hem ürünün hem de hedef pazarın ayrıntılı analizini içermektedir. Pazarlamacıların markayı, tekliflerini ve son kullanıcıları anlaması önemlidir. Hedef müşterilerin ihtiyaçlarını, davranışlarını ve beklentilerini bilmeniz gerekir. Rakip faaliyetlerini yakından takip edin.

  • Kurum Kültürü: Ürün ve hizmetlerin özellikleri, kurumun çalışma kültürüne uygun olmalıdır. Her organizasyonun bir vizyonu vardır ve pazarlamacıların ürün ve hizmetleri tasarlamadan önce aynı şeyi göz önünde bulundurmaları önemlidir. Bunu bir örnek yardımıyla anlayalım. Organizasyon A‘s vizyonu yeşil ve temiz dünyayı teşvik etmektir. Doğal olarak ürünlerinin örgütün vizyonu doğrultusunda, çevre dostu ve biyolojik olarak parçalanabilir olması gerekmektedir.

  • Marka Odağı: Markanın kurumsal kimliğini temsil eder.

  • Müşteri Deneyimi: Pazarlamacılar, müşterilerin ürün hakkında ne hissettiklerini ifade eden tüketici deneyimlerine odaklanmalıdır. Tüketicinin iyi bir ambalajı olan ve çekici görünen bir ürünü alması muhtemeldir. Ürünler müşteri beklentilerini karşılamak ve aşmak zorundadır.

  • İletişim Araçları: İletişim araçları, reklam, doğrudan satış, sosyal medya aracılığıyla tanıtım gibi belirli bir markayı tanıtmanın çeşitli mecraları içerir.

  • Promosyon Araçları: Markalar, ticari promosyonlar, kişisel satışlar vb. Gibi çeşitli tanıtım araçlarıyla tanıtılmaktadır. Kuruluşların müşterileri ve harici müşterilerle ilişkilerini güçlendirmeleri gerekmektedir.

  • Entegrasyon Araçları: Kuruluşların müşteri geri bildirimleri ve incelemeleri hakkında düzenli bir takip yapması gerekir. Çeşitli entegre pazarlama iletişim araçlarının etkinliğini ölçmede yardımcı olan müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) gibi belirli bir yazılıma sahip olmanız gerekir.

  • İlgi ve kişiselleştirme: Entegre pazarlama iletişimi doğal olarak kişisel ve ilgili iletişim çözümleriyle bağlantı kurar. Kişiselleştirilmiş bir reklamı hazırlayarak sosyal medyada belirli bir grubu hedefliyorsanız, aynı zamanda, reklamınızı tıkladıktan sonra müşterilerinizin aynı dili konuştuğu her yerde yönlendirdiğinizden emin olabilirsiniz.

  • Müşteri yolculuğu: Çoğunlukla, entegre bir pazarlama iletişimi planı, müşterileriniz için sorunsuz bir deneyim sağlamanızı sağlayarak markalaşma çabalarınızı basitleştirebilir. Ancak, bunun anlamı öncelikle müşterinizin tam olarak nereden geldiğini ve nereye gitmelerini istediğinizi anlamanız gerektiği anlamına gelir. Kişisel entegre pazarlama iletişimi tanımınız için müşteri yolculuğunun derin bir bilgisi çok önemlidir.

Entegre pazarlama iletişimi, pazarlama karmasının tüm yönlerini, son kullanıcılar arasında belirli bir ürünü veya hizmeti etkili bir şekilde tanıtmak için birlikte uyum içinde birlikte çalışmasını sağlar.

Entegre Pazarlama İletişim Planı Oluşturmak

Entegre pazarlama iletişimi, son kullanıcılardan doğru zamanda ve doğru yerde ürün ve hizmetleri tanıtmak için pazarlama karmasının tüm yönlerini birleştirir.

Son kullanıcılar arasında maksimum farkındalık için ürünlerinizi tanıtmanız gerekir. Entegre pazarlama iletişim planına göre, bir markayı tanıtmak için çeşitli yöntemler maksimum etkinlik ve daha iyi sonuçlar için bir araya getirilmiştir. Özetle, entegre pazarlama iletişimi, markanın görünürlüğünü arttırır ve müşterilerin alışverişe çıktıklarında markayı hatırlamalarını sağlar. Entegre pazarlama iletişimi planının etkisi, son kullanıcıların markayı aynı anda birden çok yerde görmesi gibi daha fazladır.

Bütünleşik bir Pazarlama İletişim Planı nasıl oluşturulur?


Entegre bir pazarlama iletişim planı, belirli bir ürünü veya hizmeti tanıtmak için mevcut kaynakları ve zamanı göz önünde bulundurmalıdır. Entegre pazarlama iletişim planı ile ürün ve hizmetlerin tanıtımı için doğru kaynakların bütçelenmesi ve tahsis edilmesi son derece önemlidir. Pazarlama planının amacı net olmalıdır.

İkinci adım, şirketiniz, markanız, özellikleriniz ve en önemlisi hedef kitleniz hakkında olabildiğince fazla bilgi toplamaktır. Ürünlerinizin ve hizmetlerinizin en iyi alıcılarının ve sizden ve kuruluşunuzdan neler beklediklerini anlamayı hedeflenmelidir.

Entegre pazarlama iletişim planına nasıl devam etmek istediğinizi planlayın. Daima adım adım yaklaşımı benimseriz. Entegre bir pazarlama iletişim planı yazmadan önce dikkatli bir şekilde kapsamlı bir araştırma yapılmalıdır.

Entegre pazarlama iletişim planı hazırlamamız için müşterilerden beklentiler:

  • Pazarlama planı, hedef müşteriler arasında ürün ve hizmetleri nasıl tanıtmayı amaçladığı ile ilgili ayrıntılı özeti

  • Kuruluşunuzun geçmişi, geçmişi ve vizyonu

  • Ürünlerin tanıtımı ve markanızın özelliklerini ve temel bileşenleri

  • Hedef pazarın iyi tanımlanması gerekir. Markanızın müşteri beklentilerini nasıl karşılayabildiğini ve aşabileceğini planlamanız için markanın rakiplerinizden nasıl daha iyi olduğu konusunda netlik sağlayan içerikleri sağlamanız ve tüketiciler niçin sadece ürününüzü satın almalı ve başka bir yere gitmemesini sağlamak için fikirler üretilmeli çünkü müşterinin zihnini okumak ve algılarını bilmek önemlidir. Markayı rakiplerle karşılaştırın. Markanın rakiplerden daha iyi olduğu kısımları detaylandırır, rakip faaliyetlerini yakından takip edin. Pazarlama planının güçlü yanlarını, zayıf yönlerini, tehditlerini ve fırsatlarını vurgulayan bir SWOT analizi gerçekleştirin.

  • Markanızın bilinirliğini oluşturmanıza yardımcı olacak araçları ve yöntemleri belirtin.

  • Entegre pazarlama planının periyodik olarak gözden geçirilmesi gerekmektedir.

  • Planın sonuçlarını ölçün ve kuruluşunuzun ürünleri başarılı bir şekilde tanıtmasına nasıl yardımcı olduğunu ve daha yüksek karlar ve gelirler kazanmasını nasıl sağladığını öğrenebilirsiniz.

Entegre Pazarlama İletişim Planı Uygulamak


Entegre pazarlama iletişimi planı, son kullanıcıların etkili bir şekilde tanıtımını yapmak için pazarlama karmasının temel bileşenlerini harmanlar. Entegre pazarlama iletişim planı, hedef kitle arasındaki ürün ve hizmetlerin farkındalığı yaratmak için reklam, halkla ilişkiler, tanıtım ve sosyal ağ siteleri aracılığıyla çeşitli pazarlama yöntemlerini entegre eder. Yalıtımda kullanılmakta olan marka iletişim yöntemleri, belirli bir markanın görünürlüğünü arttırmak ve sonuç olarak kurum için daha yüksek kârlar sağlamak amacıyla tek bir çatı altında toplanmaktadır.

Entegre pazarlama iletişim planının başarılı bir şekilde uygulanması, hedef müşterilerin açık bir şekilde anlaşılmasına dayanır - özellikle onların ihtiyaçları ve beklentileri. Unutmayın, ürününüzün müşterilerinizin markanıza sadık kalması için müşteri beklentilerini aşması gerekir. Markanın son kullanıcılara nasıl fayda sağlayacağını bilinmesi gerekir. Etkili sonuçlar için pazarlama karmasının çeşitli bileşenlerini etkili ve duyarlı bir şekilde entegre etmek şarttır. Harmanlamanın çok dikkatli yapılması gerekiyor.

Pazarlama taktikleri, tecritte kullanılmak yerine, aynı mesajı son kullanıcılara ulaştırmak için uyum içinde çalışmalıdır. Entegre pazarlama iletişim planının, kuruluşların markalarını tanıtmak için kullandıkları benzer stratejileri yansıtması gerekir.

Entegre pazarlama iletişim planını uygulamak için sabit zaman ve kaynak ayırdığınızdan emin olunmalı. Pazarlamacılar, öngörülen zaman dilimi içerisinde, ayrılan bütçe ile entegre iletişim planlarını uygulamak için çok çaba sarf etmelidir. En iyi müşterilere odaklanmak her zaman tavsiye edilir. En iyi müşteriler, kurum için maksimum gelir sağlayanlar. Markanızın (ürünler ve hizmetler) en yüksek kullanıcılarının kim olduğunu anlamak gerekir.

Başarılı Bir Entegre Pazarlama Stratejisinin Bileşenleri


Entegre pazarlama stratejisi, daha geniş kitlelere benzer mesajlar sunmak için ilgili pazarlama araçlarını birleştirir. Unutmayın, entegre bir pazarlama stratejisi, yalnızca çok sayıda son kullanıcı arasında belirli bir marka hakkında farkındalık oluşturduğunda başarılı olur.

Unutmayın, bir pazarlamacının, doğru mesajın doğru müşteriye doğru zamanda ve doğru yerde ulaşması için tüm tanıtım araçlarını en iyi şekilde kullanması ve dikkatli bir şekilde kullanması gerekir.Bir kuruluşun entegre pazarlama stratejisinin, hedef kitleye benzer bir mesajı kendi markalarına yatırım yapmalarını ve aynı zamanda bir bağlanma ve bağlılık duygusu geliştirmelerini sağlamak önemlidir.

Başarılı bir entegre pazarlama stratejisinin çeşitli bileşenleri


  • Müşteri Odaklılık: Müşterilerinize değer verene kadar hiçbir strateji sonuç vermez. Başarılı pazarlama stratejileri, müşterilerle başlayıp bitmelidir. Müşteriler, bir kurumun başarısında veya başarısızlığında çok önemli rol oynayan “Son sözü söyleyen” dir. Marka tanıtımı için temel pazarlama stratejileri oluştururken müşterilerinizi göz ardı etmeyin. Son kullanıcıların ihtiyaçları ve gereksinimleri akılda tutulmalıdır. Ürünlerinizin veya hizmetlerinizin müşteri beklentilerini karşılayıp aştığından emin olun. Yeni ve benzersiz bir şeyiniz yoksa, bireyin markanıza neden yatırım yapması gerektiğini anlayın. Entegre pazarlama stratejisi, yalnızca markaların özellikleri ve faydaları, hedef müşterilere istenen şekilde ulaşması ve ürünleri veya hizmetleri hemen satın almaları durumunda başarılı olur. Müşteri geri bildirimleri önemlidir ve düzenli olarak izlenmesi gerekir. Her işletmenin sadık olan ve asla rakiplerine gitmeyi düşünmeyen bazı müşterileri vardır. İlk pazarlama stratejilerinizi bu müşteriler etrafında tasarlayın, çünkü onları ikna etmek için çok fazla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

  • İşbirliği: Unutmayın, sadece pazarlama profesyonelleri markaları tanıtmaktan ve piyasada popüler hale getirmekten daha fazlasıdır. Aslında sorumluluk, doğrudan örgütle doğrudan ilişkili olan her bireyin omuzlarında yatar. Departmanlar arası işbirliği şarttır. Bireylerin uyum içinde, beyin fırtınası fikirlerinde çalışmalı ve yenilikçi fikirlere ve eşsiz çözümlere başvurmaları gerekir. Tüm departmanlar, örnek - pazarlama, satış, müşteri hizmetleri, hizmet sunumu daha iyi sonuçlar ve maksimum müşteri memnuniyeti için yakın koordinasyon içinde çalışmalıdır.

  • Veritabanı İletişimi: Çalışanlar birbirleriyle etkili bir şekilde iletişim kurmalıdır. Bilginin istenen tüm formlara ulaşması gerekiyor. Belirli bir projeyle ilişkili çalışanların, başarılı bir şekilde uygulanması için gerekli olan tüm ilgili bilgilere, verilere, şekillere vb. Erişebilmeleri gerekir. Yöneticilerin tüm ilgili çalışanlarla doğru bilgileri paylaşması gerekir.

  • Kaldıraç: Maksimum kârlılık elde etmek için çeşitli ürün ve hizmetleri tanıtmak için etkili bir şekilde bütünleştirmeniz gereken tüm kanalların hangileri için en uygun maliyetli olduğunu analiz edilmelidir.

  • Kârlılık: Herhangi bir stratejiyi veya fikri göz önünde bulundurmak ve sadece organizasyon için ek gelirler oluşturduğunda başarılı olur. Her işlevin ve sürecin organizasyonun kazancına katkıda bulunması gerekir. Pazarlama stratejilerinin müşteri kararlarını etkilediğinden emin olun, bunun sonucunda ilgili kuruluşa sadık kalır ve sonuçta daha yüksek karlar elde edilir.

Bütünleşik Pazarlama İletişiminin Önemi


Entegre pazarlama iletişimi, marka mesajını daha geniş bir kitleye iletmede önemli bir rol oynar. Entegre Pazarlama iletişimi, potansiyel ve mevcut son kullanıcılara benzer mesajların iletilmesi için pazarlamanın tüm temel bileşenlerinin entegre edilmesine yardımcı olur.

Entegre pazarlama iletişimi, müşteriler arasında marka bilinirliğini asgari maliyetle oluşturmanın çok yol kat eder. Entegre pazarlama iletişimi sadece iş dünyası için pazarlama için değil, aynı zamanda müşterilerle doğrudan etkileşim için de gereklidir. Entegre pazarlama iletişimi uygulayan kuruluşlar, markalarını hedef kitleler arasında başarılı bir şekilde tanıtmakla kalmaz, aynı zamanda, markaları ne olursa olsun her zaman markalarına sadık kalarak güvenlerini geliştirir.

Entegre pazarlama iletişimi sayesinde, benzer mesaj müşterilere eşzamanlı olarak gider ve sonuçta daha iyi bir etki yaratır. İnanın, son kullanıcı A markasının özellikleri ve faydaları son kullanıcılara iyi bir şekilde iletilirse, B markasını almayı bile düşünmemektedir. Entegre pazarlama iletişimi, reklam, halkla ilişkiler, doğrudan pazarlama vb. gibi çeşitli pazarlama araçlarını dikkatli bir şekilde harmanladığı için daha etkilidir. Entegre pazarlama iletişimi geleneksel pazarlama yöntemlerine göre sadece yeni müşteriler kazanmak değil, aynı zamanda uzun vadeli sağlıklı ilişkiler kurmaya odaklanır. Bütünleşik pazarlama iletişimi, müşterilerle iki yönlü diyalog sağlar - tüm işlerde bir zorunluluktur. Uzun vadede markanızın sektörde hayatta kalmasını istiyorsanız, müşteri geri bildirimlerinin iyi bir şekilde izlenmesi gerekir.


Unutmayın, geri bildirimleri değerlidir ve dikkatlice değerlendirilmelidir. Pazarlamacıların, yalnızca son kullanıcılar arasında markalarını popüler hale getirmek için yalnızca reklamcılık ve basit tanıtımlara bel bağladıkları günler geride kaldı. Ağır rekabet senaryosunda, pazarlamacıların daha iyi sonuçlar ve daha fazla üretkenlik için ilgili pazarlama araçlarını etkin bir şekilde entegre ederek markalarını tanıtmaları gerekmektedir. Entegre pazarlama iletişimi, son kullanıcılara çeşitli kanallar aracılığıyla birleşik mesajların iletilmesinde önemli bir rol oynamakta ve böylece müşterilerin ilgisini çekme şansı daha yüksektir.

Gerek ATL gerekse BTL olmak üzere tüm pazarlama kanallarında müşterilere tek bir mesaj gönderilir. Entegre pazarlama iletişimi, markanın (ürün veya hizmet) son kullanıcılar arasında anlık bir vuruş olmasını sağlar. Ayrıca son kullanıcılar arasında bir bağlanma ve sadakat duygusu geliştirir.

Pazarlamacılar, marka bilinci oluşturmada hangi pazarlama aracının gerçekten etkili olduğu konusunda gerçekten fazla düşünmek zorunda değiller. Entegre pazarlama iletişimi, en iyi pazarlama aracını bulmakta sıklıkla kaybedilen zamandan tasarruf sağlar. Bütünleşik pazarlama iletişimi sayesinde, pazarlamacılar daha iyi yanıt için tüm pazarlama araçlarını akıllıca karıştırabilir ve entegre edebilir.Katmanlı bir dilde entegre pazarlama iletişimi, pazarlamacıların hedef müşterileri ile kolayca bağlantı kurmasına yardımcı olan çok çeşitli seçenekler sunar. Entegre pazarlama iletişimi, müşterinin doğru mesajı doğru yerde ve doğru zamanda almasını sağlar.

Entegre Pazarlama İletişim Araçları


Entegre Pazarlama İletişimi araçları, reklam, çevrimiçi pazarlama, halkla ilişkiler faaliyetleri, doğrudan pazarlama, markaların tanıtımı için satış kampanyaları gibi çeşitli pazarlama araçlarının entegre edilmesini ve böylece benzer mesajların daha geniş bir kitleye ulaşmasını ifade eder. Çeşitli marka iletişim araçlarını etkin bir şekilde entegre ederek ürün ve hizmetler tanıtılmaktadır.

Entegre pazarlama iletişimi uygulamak için, kurumların müşterileri ile etkin bir şekilde iletişim kurması esastır. Ürünlerinizin veya hizmetlerinizin hedef kitlenize nasıl fayda sağlayacağını bilmeniz gerekir.


Markanızı daha etkili bir şekilde tanıtıyorsanız, daha fazla talep piyasada olacaktır. Hedef kitlenizi tanımlayın. Unutmayın, herkesin ürününe ihtiyacı olmaz. Benzersiz ve ilginç bir şey elde edene kadar, bireyin markanıza neden yatırım yapması gerektiğini bilmelisiniz. Markanın faydaları etkili bir şekilde iletilmelidir. Çeşitli entegre pazarlama iletişimi araçlarından bahsedelim. Entegre pazarlama iletişimi, marka iletişiminin tüm modlarını etkin bir şekilde bütünleştiriyor ve bunları aynı anda müşteriler arasında çeşitli ürün ve hizmetleri teşvik etmek için kullanıyor ve sonuç olarak kurum için daha yüksek gelirler sağlıyor.

Reklam


Reklam, marka tanıtımının en etkili yollarından biridir. Reklamcılık, kuruluşların mümkün olan en kısa sürede daha geniş bir kitleye ulaşmasına yardımcı olur. Gazete, televizyon, radyo ve reklam panolarındaki ilanlar, son kullanıcıların markanıza inanmalarına yardımcı olur ve aynı şeyi satın almaya ve markasına sadık kalmaları için onları motive eder. Reklamlar sadece belirli bir ürünün / hizmetin tüketimini artırmakla kalmaz, aynı zamanda müşteriler arasında marka bilinirliği yaratır. Pazarlamacılar doğru mesajın doğru müşterilere doğru zamanda ulaşmasını sağlamalıdır. Her saniye ödediğinizden sonra, reklamın içeriğine dikkat edin.

  • Satış promosyonu: Markalar (Ürünler ve hizmetler) ayrıca indirim kuponları, sadakat kulüpleri, üyelik kuponları, teşvikler, kazançlı planlar, sadık müşteriler için çekici paketler, özel olarak tasarlanmış anlaşmalar ve benzeri yollarla da desteklenebilir. Markalar, gazete yerleştirmeleri, sarkanlar, doğru yerdeki pankartlar, görkemliler, wobblers vb.

  • Doğrudan pazarlama: Doğrudan pazarlama, kurumların son kullanıcılarla doğrudan iletişim kurmasını sağlar. Doğrudan pazarlama için çeşitli araçlar e-postalar, metin mesajları, kataloglar, broşürler, promosyon mektupları vb. doğrudan pazarlama sayesinde, mesajlar doğrudan son kullanıcılara ulaşır.

  • Kişisel Satış: Kişisel satış, entegre pazarlama iletişimi için en etkili araçlardan biridir. Kişisel satış, pazarlamacı veya satış temsilcisi müşterilere ürün veya hizmet sattığı zaman gerçekleşir. Kişisel satış, organizasyon ve son kullanıcılar arasındaki ilişkiyi güçlendirmede uzun bir yol kat eder.

  • Halkla İlişkiler Etkinlikleri: Halkla ilişkiler faaliyetleri, basın bültenleri, haberler, olaylar, kamuoyu gösterileri vb. yoluyla bir markanın tanıtımına yardımcı olur. Halkla ilişkiler görevlisinin rolü en iyi şekilde örgütü sunmaktır.

  • Entegre Pazarlama İletişimi Yönetimi: Entegre pazarlama iletişimi, çeşitli pazarlama biçimlerinin entegre edildiği ürün ve hizmetleri (marka tanıtımı) teşvik etmek için bir yaklaşımdır, böylece benzer mesaj müşterilere gider.Bütünleşik pazarlama iletişimine göre, pazarlama iletişiminin tüm yönleri, markaları son kullanıcılar arasında daha etkili bir şekilde tanıtmak ve daha iyi sonuçlar almak için birlikte çalışır. Markalar, potansiyel son kullanıcılar arasında marka bilinirliğini artırmak için reklam, satış promosyonları, afişler, biriktirmeler, halkla ilişkiler, sosyal ağ siteleri ve benzerleri aracılığıyla teşvik edilmektedir.

Markaları tanıtmanın en etkili yollarından biri etkili iletişimdir. Kuruluşların sadece potansiyel müşterilerle değil, mevcut müşterilerle de iletişim kurması gerekmektedir.

Etkin bir şekilde iletişim kurmak sadece müşterilerinizle olan ilişkileri güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda kuruluşlara rakiplerine karşı da avantaj sağlar. Unutmayın, etkili iletişim, mesajların ve ilgili bilgilerin alıcılara istenilen şekilde ulaşmasını sağlar.

Bir ürün, ürünün özellikleri ve avantajlarından haberdar olmadığında markanıza neden yatırım yapsın? Markaların benzersiz satış noktalarının, çeşitli marka tanıtım araçlarını etkin bir şekilde entegre ederek son kullanıcılara iyi bir şekilde iletilmesi gerekmektedir. Pazarlamacılar, müşterilerle iki yönlü iletişimi teşvik etmelidir. Eğer uzun vadede hayatta kalmak istiyorsanız, müşterilerin geri bildirimleri önemlidir ve düzenli olarak izlenmelidir. Müşterileriniz, markanıza bağlılık ve sadakat duygusu geliştirmek için size uygun bir şekilde ulaşabilmelidir. Bütünleşik pazarlama iletişimini yönetmenin ilk adımı hedef kitleyi belirlemek. Ürünlerinizden gerçekten yararlanan müşterilerin kim olduğunu anlamalısınız. Onların ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlamak.İkinci adım, neyi iletmeyi düşündüğünüzü bilmek.

Potansiyel ve mevcut müşterilerinizle paylaşmak istediğiniz şeyden gerçekten emin olmadığınız sürece, hiçbir marka tanıtım aracı işe yaramayabilir. Mesajınızı dikkatlice tasarlarız. Mesajın içeriğini, mesaj yapısını, formatı, yazımları vb. Kontrol ederiz. Bir sonraki adım, çeşitli iletişim kanallarını tanımlamaktır. İletişim kanalını seçerken çok dikkatli olmalısınız, böylece doğru mesaj doğru müşteriye doğru yerde ve doğru zamanda gider. Marka tanıtımı için doğru kaynakları tahsis edin.

Çeşitli pazarlama ve tanıtım faaliyetlerine ne kadar harcama yapabileceğinize karar verin. Bir pazarlamacının, reklamcılık, halkla ilişkiler etkinlikleri, afişler vb. Gibi çeşitli tanıtım etkinlikleri için bütçeleri akıllıca ataması gerekir. En önemli adım entegre pazarlama iletişimi sonuçlarını ölçmektir. Tüm pazarlama araçlarının kombinasyonunun, daha geniş bir kitleye ulaşmanıza ve markalarınızı daha etkili bir şekilde tanıtmanıza yardımcı olup olmadığını öğrenin.

Bütünleşik pazarlama iletişimlerinin yararları


Basitçe söylemek gerekirse, entegre pazarlama iletişimi kampanyaları kullanarak, potansiyel olarak inanılmaz faydalar sağlayan birleşik bir pazarlama stratejisi oluşturmanızı sağlar. Satışları ve karları arttırmakla kalmaz, aynı zamanda rekabet avantajınızı da keskinleştirir ve marka sadakatini geliştirir. Entegre pazarlama iletişimlerinin en büyük faydalarından sadece birkaçı. Entegre pazarlama iletişimlerinizden en iyi şekilde yararlanmayı unutmayın:

  • Her zaman duygulara hitap edin: Mesajınızı daha kişisel hale getirebileceğiniz ve müşterilerinize ilgi duyabileceğiniz yollar bulmaya çalışın. Kitlenize doğrudan ulaşın ve marka resminizden çok uzak olan herhangi bir şeyden uzak durun.

  • İç ve dış marka binasını birleştirin: Markanızı geliştirmek, bir şirketin yapabileceği en önemli şeylerden biridir. Çalışanlarınızın markanızı müşterileriniz için olduğu kadar anlaması da önemlidir. Unutmayın, her yeni kampanyayı başlattığınızda, çalışanlarınızla bağlantı kurun ve şirketinizin imajını anladıklarından emin olun.

  • Her şeyi ölçün: Mümkün olduğunda, hangi taktiklerin çalıştığını görmenize ve bütçeye değmeyen bir ölçüm sistemi yerleştirin. Enerjinizi birkaç yüksek kaliteli pazarlama tekniğine odaklamak çok daha zekice, daha sonra kaynaklarınızı başarısız stratejilere yaymak.

  • Araştırma yapın: Her zaman kitlenizi memnun edebilecek ve ilgisini çekebilecek pazarlama stratejileri oluşturun. Müşterilerinize yeni entegre pazarlama iletişimi stratejinizle en iyi deneyimi nasıl sağlayacağınızdan emin değilseniz, araştırmanızı yapın. Rakiplerin neler yaptığını kontrol edin veya sosyal medya aracılığıyla izleyicilerinizle konuşun.

  • İyi yazın ve iyi tasarlayın: Hatırlayın, etkili iletişim her şeydir. İster çekici bir Görsel Atölyeb sitesi kampanyası oluşturuyor olun, isterse bir blog gönderisi için yazıyor olun, kelimelerinizden, grafiklerinize kadar her şeyin çekici olması gerekir. Mümkün olan en iyi tasarım stratejilerini kullanmak, okuyucunun dikkatini çekmeye yardımcı olurken, sözleriniz, bunları satış hunisi boyunca taşımanıza yardımcı olur.

Entegre pazarlama iletişimi çok önemlidir

Entegre pazarlama iletişimi yeni bir şey olmamasına rağmen, bugünün dünyasında hala önemlidir. Artık daha önce hiç olmadığı kadar çok sayıda pazarlama kanalı var. Entegre pazarlama önemini sıralarsak eğer;

  • Entegre pazarlama iletişimi güven inşa eder: Güven temelde tüm pazarlama stratejilerinin kutsal kârıdır. Modern reklâmlar söz konusu olduğunda, müşteriler sıkıntıya düşüyor, şüpheci ve markaları yırtıp götürmek için en ufak bir ipucunun yanında. İletilerinizi tüm kanallara entegre ederek ve tutarlılığı koruyarak, hedeflediğiniz kitlenizle daha yüksek bir güven düzeyi elde edersiniz. Müşteriler size güvenirse, sizden satın alma olasılığı daha yüksektir - bu kadar basittir.

  • Entegre pazarlama iletişimi karışıklığı ortadan kaldırır: İster küçük bir işletme, ister büyük bir işletme olun, müşterilere ulaşırken kendi yolunuzu çizmeniz çok kolay. Tutarlı olmayan pazarlama mesajları gönderiyorsanız, mesajınızın hedef kitlenizin kafalarının üzerinden geçme şansı her zaman vardır. Kampanyalarınızı daha tutarlı bir pakete çekerek, iletilerinizin açık kalmasını sağlayarak, müşterilerinizin sizi nasıl gördüklerini geliştirirsiniz.

  • Birkaç entegre pazarlama iletişimi tavsiyesi: Entegre pazarlama iletişimi planları, iletişim stratejilerinizi yükseltmenin en kolay ve etkili yollarından biridir.

Doğru planla birlikte, hedef kitleniz üzerinde gerçek bir etki yaratma becerilerini geliştirirken, kampanyalarınızı basitleştirebilirsiniz. Entegre pazarlama stratejileri, iletişiminizin koparılmamasını veya karıştırılmamasını sağlamak için mesajlarınızın tüm farklı bölümlerini bir araya getirmeye yardımcı olabilir. Bütünleşik pazarlama iletişimi, markalaşma çabalarımızın her detayına dikkat etmemizi gerektirir. Bu, içinde bulunduğumuz her pazarlama inisiyatifinin, kanal veya ortamdan bağımsız olarak tutarlı olduğu anlamına gelir. Basit anlamda, entegre pazarlama iletişimlere bütüncül bir yaklaşımdır. Görünüşünüzün hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak tutarlı olduğundan emin olmakla ilgilidir. İster İstanbul'daki entegre bir pazarlama ajansının yardımıyla ister çevrimiçi ister rehberlik olsun, IMC herhangi bir modern strateji için çok önemlidir.


Sonuçta, tutarlılık herhangi bir marka için anahtardır. Bu olmadan müşterilerinizin mesajınızı anlama, şirketinize güvenme veya ürününüzü satın alma olasılığı daha düşüktür. Entegre pazarlama, bu sorunların üstesinden gelir ve her bir kampanyanızı daha güçlü bir alt çizgi için optimize eder.

36 views
bottom of page